آخرین ارسال های انجمن

عنوان مطلب تعداد پاسخ ها تعداد بازدید ها آخرین پست دهنده
عقرب روی ریل اندیمشک یا از این قطار خون می چکد 0 294 admin
در بغداد 0 186 admin
نوکاپ 0 196 admin

بهترین نویسنده کودک هوشنگ مرادی کرمانی


 

 

 

 

 

 

 

هوشنگ مرادی کرمانی در 16 شهریورماه سال 1323 در روستای سیرچ از توابع بخش شهداد کرمان، در شرایطی همراه با محرومیت و فقر به دنیا آمد. پدرش "کاظم مرادی کرمانی" اهل سیرچ و مادرش "فاطمه رجبی" از اهالی شهداد بود.

وی در 3 سالگی، مادر خود را از دست داد. فقر مالی و از طرفی غم از دست دادن مادر، پدرش کاظم را دچار نوعی بیماری روانی کرد و چون نمی‌توانست از فرزندش مراقبت کند، پدربزرگ و مادربزرگش او را بزرگ کردند. او با راهنمایی‌های عمویش درس ‌خواند و از 8 سالگی کار کرد و از همین دوران بود که به خواندن علاقه خاصی پیدا کرد. مرادی کرمانی در بازگویی خاطرات دوران کودکی و نوجوانی اش می‌گوید: «تا 15 سالگی در کرمان بودم و زندگی‌‏ام بدون پدر و مادر گذشت، زندگی پر از سختی و درد».
مرادی کرمانی تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در کرمان ‌گذراند و پس از آن برای ادامه تحصیل به تهران رفت و همزمان مدرک کارشناسی دو رشته هنرهای دراماتیک و زبان انگلیسی را دریافت کرد. 
نخستین کتاب داستانش به نام "معصومه" حاوی چند قصه متفاوت و کتاب دیگری به نام "من غزال ترسیده‏ای هستم" در سال 1349 یا 1350 به چاپ رسیدند. اما پس از آن وی با نوشتن داستان " قصه‏های مجید" مهم‌ترین گام را در زندگی نویسندگی خود برداشت. در واقع "قصه‌‏های مجید" انعکاس زندگی حقیقی وی است که توانست چندین جایزه را به خود اختصاص دهد. تعدادی از کتاب‌هایش به زبان‌های آلمانی، انگلیسی، فرانسوی، اسپانیایی، هلندی، عربی، ارمنی ترجمه شده‌اند که بر اساس بعضی از آن‌ها چندین فیلم تلویزیونی و سینمایی ساخته شده‌ و برخی نیز به کتاب‌های درسی راه‌یافته‌اند.
او اولین جایزه نویسندگی‌اش را به خاطر"بچه‌های قالیباف خانه" از شورای "کتاب کودک" دریافت کرد و بعدها توانست جوایز متعدد داخلی و بین‌المللی را به خود اختصاص دهد که از این نظر در ایران، منحصربه‌فرد است. مرادی کرمانی از 14 مهرماه سال 1382 عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی شد.
 

-تحصیلات

هوشنگ مرادی کرمانی تا کلاس پنجم ابتدایی را در مدرسه "اوحدالدین" در زادگاهش گذراند. سپس برای ادامه تحصیل در دوره دبیرستان به کرمان رفت و توانست دیپلم خود را بگیرد.

او در سال 1343 به تهران آمد و همزمان با تحصیل در دوره های دانشکده هنرهای دراماتیک در مطبوعات نیز نویسندگی می‌کرد و برای امرار معاش به کار‌های مختلفی از جمله کارگری و معلمی نیز روی آورد.

مرادی کرمانی پس از پذیرفته شدن در رشته هنر در دانشگاه هنرهای دراماتیک در سال 1348، بدلیل به دست آوردن امتیاز بالا در آزمون رشته مترجمی زبان انگلیسی، همزمان به تحصیل در هر دو رشته پرداخت و موفق شد مدرک لیسانس هر دو رشته را دریافت نماید.

 

-آغاز نویسندگی

مرادی کرمانی نویسندگی را در سال 1339، در همکاری با رادیو محلی کرمان آغاز کرد و این همکاری با رادیو را در تهران نیز ادامه ‌داد. اولین داستانش با نام "کوچه ما خوشبخت‌‏ها" که حال و هوایی طنزآلود داشت در سال 1347 در مجله "خوشه" منتشر کرد. در آثار بعدی او دردها و رنج‌های زندگی‌اش با رگه‌‏هایی طنزآمیز به شکل داستان روایت شده بود. او با نوشتن قصه‌های مجید برای برنامه‌ "خانه و خانواده" در رادیو توانست جوایزی را کسب نماید. 

 

تأثیرپذیری مرادی کرمانی از دیگر نویسندگان و هنرمندان
مرادی کرمانی از‌ تأثیرگذاری برخی نویسندگان بر وی و از علایقش به آثار سینمایی اینگونه می‌گوید: «عامیانه‌نویسی را از "صادق چوبک"، شاعرانه‌نویسی را از "ابراهیم گلستان"، ایجاز را از "ارنست همینگوی" و "گلستان سعدی"، احساس را از "صادق هدایت" و طنز را از "چخوف" و "دهخدا" آموخته‌ام».
او همچنین می‌‏گوید: «

آثار داستانی:

معصومه
من غزال ترسیده‏ای هستم
قصه‏های مجید، پنج جلد، 38 داستان، 1358 
بچه‏های قالیباف خانه، 2 داستان، 1359
نخل، یک داستان بلند، 1361
چکمه، داستان برای کودکان، 1361
داستان آن خمره، داستان بلند، 1368
مشت بر پوست، داستان بلند، 1371
تنور، مجموعه داستان، 1373
پلو خورش
مهمان مامان، داستان بلند، 1375
مربای شیرین، 1377
لبخند انار (مجموعه داستان)
مثل ماه شب چهارده
نه تر و نه خشک
شما که غریبه نیستید، خاطرات
ناز بالش
هوشنگ دوم
آب انبار
نقش ادبیات کودک و نوجوان در آموزش و گسترش زبان فارسی
 
فیلم‌نامه‌ها:
کاکلی 
تیک تاک
کیسه برنج
 
نمایشنامه‌‏ها:
کبوتر توی کوزه 
پهلوان و جراح
مأموریت (تلویزیونی)
 
اقتباس سینمایی:
داستان صنوبر/ محصول افغانستان
قصه‌‏های مجید/ (14 داستان)، 11 فیلم تلویزیونی و سه فیلم سینمایی، کارگردان: "کیومرث پوراحمد"
خمره/ فیلم سینمایی، کارگردان: "ابراهیم فروزش"
چکمه/ فیلم سینمایی، کارگردان: "محمدعلی طالبی"
مهمان مامان/ فیلم سینمایی، کارگردان: "داریوش مهرجویی"
تنور/ فیلم سینمایی، کارگردان: "فرهنگ خاتمی"
مثل ماه شب چهارده/ 11 قسمت سریال تلویزیونی، یک فیلم سینمایی، کارگردان: "محمد علی طالبی"

 

 برگرفته از سایت شخصیت نگار

 

 



[ شنبه 26 مهر 1393 ] [ 17:32 ] [ آناهیتا ]

[ نظرات (0) ]